MENU NA IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

ZUPY
- Rosół
- Flaki
- Krem z borowików
- Krem z brokułów
- Krem z zielonego groszku
- Krem z soczewicy
- Krem z pomidorów
- Krem z białych warzyw
- Zupa cebulowa
- Zupa gulaszowa
- Zupa węgierska
- Żurek staropolski z jajem i białą kiełbasą
- Barszcz czerwony z pasztecikami (farsz grzybowy lub mięsny)
- Strogonow
ZUPY SEZONOWE
- Krem z dyni
- Krem ze szparagów
- Chłodnik
DANIA GŁÓWNE
- Pierś z kaczki z gruszką i żurawiną
- Udka z kaczki z glazurą porzeczkową
- Faszerowana pierś z indyka
- Udziec z indyka faszerowany
- Karkówka z sosem grzybowym
- Karkówka w sosie prowansalskim
- Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym
- Polędwiczka faszerowana na sosie serowym
- Zrazy wołowe
- Schab pieczony w sosie własnym lub grzybowym
- Kotlet schabowy
- Udziec drobiowy faszerowany
- Filety drobiowy zapiekany z mozarellą na sosie pomidorowym
- Grillowany kurczak na sosie pesto
- Rolada drobiowa z fetą
- Roladki drobiowe faszerowane mozarellą i suszonymi pomidorami
- Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem i fetą
- Kotlet de volaille
- Ryba (łosoś, sandacz, dorsz)
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
- Puree ziemniaczane
- Puree ziemniaczano-marchewkowe
- Puree panierowane, zapiekane
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Talarki ziemniaczane
- Ziemniaki opiekane
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Frytki
- Warzywa gotowane na parze
- Buraczki zasmażane
- Marchewka w glazurze
- Kapusta zasmażana z kminkiem
- Piramidki z warzyw grilowanych
- Bukiet surówek
- Sałata masłowa z kwaśną śmietaną, koperkiem i rzodkiewką
- Mix sałat
- Młoda kapusta
- Mizeria
PRZYSTAWKI
galarety:
- Schab po warszawsku
- Indyk w maladze
- Nóżki w galarecie
- Tymbaliki drobiowe
- Roladki z szynki z musem chrzanowym
- Szynka faszerowana sałatką jarzynową
- Ryba (łosoś, sandacz, dorsz, pstrąg)
 
przekąski
- Roladki z łososia
- Deska wędlin tradycyjnych i mięs pieczonych
- Deska serów
- Deska ryb wędzonych
- Jajka faszerowane
- Jajka w majonezie
- Śledzie na 2 sposoby
- Ryba po grecku
- Tatr z łososia
- Tatar wołowy
- Pomidory z fetą
- Pomidory z mozarellą
- Melon z szynką parmeńską
- Roladki z szynki parmeńskiej
- Paluszki grissini z rukolą i szynką parmeńską
- Roladki z cukini
- Pakieciki z bakłażana
- Tortilla z wędzonym indykiem
- Tortilla z grillowanym kurczakiem
- Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem
- Roladka z tuńczykiem
- Roladki z kaczką w papierze ryżowym
SAŁATKI
- Brokułowa z fetą i migdałami
- Brokułowa z rodzynkami i słonecznikiem
- Hawajska
- Śródziemnomorska
- Krabowa
- Nicejska
- Szpinakowa z wysmażonym bekonem
- Szpinakowa z grilowanymi polędwiczkami
- Rukola z kozim serem
- Mix sałat z pieczonym łososiem
- Mix sałat z avocado, grillowanym kurczakiem i lazurem
- Roszponka z gruszką
- Grecka
- Jarzynowa
DESERY SERWOWANE
- Pana cotta
- Lody z owocami
- Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
- Tiramisu
- Sernik na zimno
- Sernik z wiśnią
- Mini beza z musem malinowym
- Mus czekoladowy z owocami leśnymi
- Tort bezowy z owocami
CIASTA
- Sernik z brzoskwinią
- Sernik tradycyjny
- Sernik na zimno z owocami i galaretką
- Szarlotka
- 3 bit
- Szwardzwaldzkie
- Śmietanowiec z owocami
- Miodowiec
- Biszkopt makowo-śmietanowy
- Rolada Śmietanowo-wiśniowa
- Makowiec
- Babeczki
- Drożdżowe
NAPOJE
- Soki owocowe, napoje gazowane, woda, napoje gorące

Torty na zamówienie, od 50 zł/kg (cena uzależniona jest od rodzaju tortu oraz dodatków).

Dania wegetariańskie w/g propozycji szefa kuchni.

GALERIA ZDJĘĆ